START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Tove Björsell


Tove Björsell photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Intervju med Tove Björsell

Vem är du? :)
Jag heter Tove och är född 96. Jag är en otroligt pratsam och glad person. Jag älskar att shoppa och att ha koll på modet osv. Att rita och att fota tycker jag är väldigt kul. Men det som är viktigast för mig är min familj och mina vänner. Att spendera tid med dem är det bästa som finns!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går sista året på högstadiet, så en vanlig dag för mig är att jag går till skolan. Jag går upp klockan kvart i sex och sedan åker jag buss till skolan. Jag bor nämligen på landet, tre mil ifrån min skola. Efter skolan hänger jag med kompisar och har riktigt kul! På kvällen kollar jag ofta på filmer eller på någon serie, just nu är det One Tree Hill som gäller. Jag är en riktig datanörd. ;)

Varför ska personer följa din blogg?
Jag tycker att personer ska följa min blogg för att se hur jag kommer att ha det i USA, få ta del av mitt äventyr. Jag tycker att det är jättekul såhär innan att läsa andras bloggar och att inspireras och förberedas med hjälp av dem. Jag vill kunna visa blivande utbytesstudenter hur det är att faktiskt ta chansen och åka ett år utomlands.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har länge vetat att jag vill åka som utbytestudent ett år. Min syster Anna åkte nämligen till Spanien som utbytestudent och hon har blivit en otroligt utåtriktad, social person. Jag har alltid sett upp till henne och jag beundrar hennes mod. En annan orsak är att jag är otroligt trött på den lilla värmländska byhåla som jag bor i nu och jag vill träffa nytt folk! Jag vill bli en mer utåtriktad, mogen person.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag valde USA för att jag vill kunna prata och skriva engelska flytande. Engelska är ett sådant viktigt språk i världen och jag kommer ha stor nytta av att kunna det i framtiden. Sen är det väl så att jag alltid velat åka till USA, till stor del på grund av alla filmer jag har sett som handlar om USA och High School. Tänk att få prova på att gå på High School, som man så ofta har sett på film, det är en dröm som kommer gå i uppfyllelse! Jag har inte valt något regionsval eftersom att jag inte kunde välja och för att få större chans att få en riktigt bra värdfamilj.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
De största rädslorna är att jag inte får en bra värdfamilj eller att jag inte kommer få några vänner. Tanken på första dagen i skolan är också riktigt skrämmande. Jag är också rädd för att vara borta ifrån min familj så länge, jag hoppas att jag inte kommer få för mycket hemlängtan.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få prova på något helt nytt! Att lära känna en massa nya människor, på alla upplevelser som jag kommer att få. Det ska även bli otroligt kul att få prova på High School.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar tills jag får reda på vad jag får för värdfamilj och på vart jag hammnar i USA. Sen längtar jag sjukt mycket till att äntligen få åka iväg! Jag vill åka nu, nu, nu!

Kommentarer

1 Evelina on Jan 17th, 2012 said:
Vi kommer att sakna dig, Tove!
2 Lovisa on Jan 22nd, 2012 said:
Du är så modig min sötnos! Vi kommer sakna dig enormt mycket! Love you!
3 Amona on Jan 22nd, 2012 said:
Beundrar verkligen ditt mod, de är an stor grej att ge sig på något som att åka så långt, till ett ställe man inte känner en enda själ. Shit, önskar dig ett enormt lycka till!
4 fabian on Mar 6th, 2012 said:
Detta dar kommer du reda ut fint!
5 Estelle on Jul 21st, 2012 said:
Älskar dig Tove, ta väl hand om dig!!!
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Tove Björsell

Bekymra dig inte över gamla problem,
...det kommer snart nya.

sponsorBesök bloggen
Tove Björsells blogg