START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sökordsoptimering för din blogg

16 Apr - 2014

Som utbytesstudent ute i världen är det väldigt vanligt att skriva en blogg om alla upplevelser. Därför tänkte jag passa på att dela med mig lite av mina erfarenheter kring SEO, även kallat sökordsoptimering. Genom att tänka på SEO när du skriver dina inlägg kommer Google ranka dina inlägg bättre och på så vis får du mer trafik.

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att arbeta med och marknadsföra webbplatser på ett sätt som påverkar det organiska sökresultatet på sökmotorer som Google. Metoderna som används för att lyckas med SEO är många och kan variera men den som arbetar med sökmotoroptimering försöker förstå hur sökmotorns algoritmer fungerar och vad som gör att en viss webbplats rankar bättre än en annan.

Ofta delas arbetet in i en on-site-strategi där webbplatsens innehåll och struktur formas efter en specifik sökordsstrategi, samt en off-site-strategi där man söker efter tillfällen att få externa länkar till webbplatsen.  Varje inlänk fungerar som en röst på en webbplats så ju fler relevanta inlänkar desto bättre.

Sökmotoroptimering är en pågående process där analys och strategier är en viktig del i arbetet. Google har satt upp riktlinjer för vad som enligt dem är ”tillåtet” i arbetet med SEO och har skrivit en handbok om sökmotoroptimering. Speciellt reglerat från Google sida är arbetet med inlänkar, eftersom det är genom detta många försöker manipulera sökresultatet. Det bästa,  men också svåraste sättet att arbeta med inlänkar är genom länkbetesaktiviteter och kampanjer där riktiga personer tycker innehållet på en sida är såpass intressant så man väljer att skriva och länka till webbplatsen från sin webbplats eller blogg. Detta kallas för en naturlig länk.

Läs fler tips om SEO här

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Latest news Välj din organisation
Explorius Explorius
Explorius
YFU YFU
YFU
EF High School Year EF High School Year
EF High School Year
STS High School STS High School
STS High School
Go to the US Go to the US
Go to the US
Latest newsSenaste 5 nyheterna
CommentsSenaste kommentarer
Richard - 24 Jan
behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Jordbruks- och projektfinansiering, SNABBA LÅN Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (richardcosmos5@gmail.com) Brådskande låneerbjudande.
Läs mer #Explorius Öppet Hus

Sakkari Elokkuu Astaroth - 18 Jan
Herregud, ni är så omogna. Om ni inte tycker detta är bra nog, så finns det ju wikipedia. Ni behöver inte liksom prata illa om det och tro att ni er coola. Haha, ‘‘Bertil Knullkuk’‘, satan vilken gangster du e! Du måste ju fan vara ledare av de dära’ latinos w
Läs mer #Alaska

Elin - 20 Dec
Hej allihopa! AFS är en ideell organisation, utan vinst-syfte. Vi är volontärbaserade och våra värdfamiljer får inga pengar för att ta emot en utbytesstudent, utan alla gör det för att dom precis som ni är intresserade av andra människor och kulturer. Vi har 100 års erfarenhet och är den äldsta, ideella utbytesorganisationen i världen. Vi skickar till ungefär 60 länder och till alla världsdelar. Det finns olika åldersgränser beroende på vart du vill åka, men oftast ska man vara mellan 15-18 (18,5) dagen man åker. Är man för gammal får man åka som volontär i stället! Vi har även kortare sommarprogram som man kan åka på. Alla våra medlemsavgifter går till en stipendiefond, från vilken vi delar ut stipendier till ungdomar som inte har ekonomiska förutsättningar för att åka. Men det finns massor med andra stipendier att söka. Det är bara att googla! Kolla gärna på vår hemsida för mer info: www.afs.se, eller maila oss på info@afs.se God Jul!
Läs mer #Kostnader

Albin - 30 Nov
Jag jilade dena skrivninjen jete mycke, men du hade kunnat ta med typ bigfot
Läs mer #Alaska

CommentsFacebook Fan-Club
Google AdsRelevant reklam