START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Go to the US Logo Banner

Korsa Atlanten med Go to the US

Vi är rätt alternativ för dig som håller på med en sport och vill kombinera det med studier i USA. För oss på Go to the US är våra kunders intressen väldigt viktiga. Vi skräddarsyr erbjudanden till våra kunder och tar hänsyn till studieönskemål och aktiviteter vid sidan av studierna.

Vi riktar oss mot er tjejer och killar som går på högstadiet eller gymnasiet och gärna vill utvecklas inom er idrott, oberoende på vilken nivå ni befinner er.

Vi är experter på studier och idrott i USA och har ett brett kontaktnät över hela kontinenten.

Våra skolor

Vi samarbetar med privata High Schools i USA, till skillnad från andra organisationer som samarbetar med kommunala High Schools. Tack vare detta samarbete kan vi hålla väldigt hög standard vad det gäller studier på andra sidan Atlanten.

Det som skiljer en privatskola från en kommunal skola är att elevantalet per klass är lägre, vilket naturligtvis möjliggör en mer personlig och individanpassad undervisning. Privatskolorna ger dig också helt andra möjligheter att fortsätta dina studier på universitet i USA i framtiden. Skolornas höga undervisningsnivå möjliggör detta och deras huvudmålsättning är att förbereda eleverna för framtidens stora utmaningar.

Det är också viktigt för privatskolorna att kunna erbjuda bra förutsättningar för elevernas fritidsverksamhet. De flesta privatskolor har egna faciliteter där skolornas lag tränar och spelar.

Boendet

Åker du med oss kan du välja om du vill bo hos värdfamilj eller att bo på skolans campus. Att gå på en så kallad ”Boarding School”, då du bor på skolans campus, är något vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda våra elever.

Boarding School - Bo på skolan

Många privata skolor erbjuder sina elever möjligheten att bo på skolans campus. Att bo på skolan är ett enkelt, säkert och smidigt alternativ för dig. Detta är en mycket vanlig boendeform på amerikanska privata High Schools och även de allra flesta universitet.

När du bor alldeles intill skolan har du alltid nära till lektioner, matsal, bibliotek och alla andra faciliteter som skolan erbjuder. Dessutom är det lätt för dig att ta del av alla skolans olika aktiviteter.

Bo hos värdfamilj

Hos din värdfamilj lever du ett vanligt familjeliv, som en medlem i familjen. Livet i värdfamiljen kommer att lära dig mycket om den nya kulturen och det nya språket. Alla vardagliga sysselsättningar tillsammans med din familj utvecklar ditt språk.

Varje värdfamilj söks tillsammans med den nya skolan. Vi strävar efter att meddela dig om den nya familjen i god tid innan du åker iväg, då kan du kontakta dem redan innan resan.

Idrott och Intressen


Skolidrott i Nordamerika

Vi tar alltid hänsyn till våra studenters önskemål om idrott. Om du utövar en idrott ser vi till så att du placeras vid en skola som har ett passande program för just din sport. Vi kan erbjuda skolor för dig som idrottar på elitnivå eller för dig som har idrotten mer som en hobby. Hos oss är allt möjligt!

I Amerika är skolidrott en mycket stor del av ungdomars liv. Organiserad tävlingsverksamhet är huvudsakligen ordnad runt skolorna och skollagen. De flesta privatskolorna har egna faciliteter där skolornas lag tränar och spelar. Skolorna satsar mycket på sina idrottande elever.

Den viktigaste delen av ”High School Spirit” är när skolans lag spelar matcher. Amerikaner älskar sina skolor och sina lag. Idrottsevenemangen är stora tillställningar där alla skolans elever deltar. Dessa tillställningar är ofta ”helgdagar” då hela skolan samlas för att heja på sina egna. Ingen annanstans i världen får skolornas idrottsverksamhet så mycket publicitet i media och i stadens sociala liv som i Nordamerika.

När du åker som elev med Go to the US har du den unika möjligheten att uppleva den här speciella känslan som ”High School Spirit” innebär som en av dem som hejas fram av hela skolan. Istället för att stå vid sidan och heja på kan du faktiskt påverka det som sker!

Oavsett vilken sport du håller på med och oavsett på vilken nivå så kan vi hitta en passande skola för just dig!


Intressen

Det är viktigt för privatskolorna att kunna erbjuda bra förutsättningar för elevernas fritidsverksamhet. I Nordamerika deltar de flesta eleverna i olika aktiviteter efter skoltid som anordnas i skolans regi. Har du ett specialintresse kan du ofta läsa det som ett valbart ämne och delta i aktiviteter som rör intresset efter skolan också.

Konst, dans, musik, sång och teater är exempel på intressen som våra skolor erbjuder utbildning inom.

sponsorKontaktinformation

Go to the US

Adress: Verkstadsvägen 3
818 31 Valbo
Telefon: 070-397 85 95
E-mail: info@gototheus.se
Hemsida: Besök Go to the US hemsida
CommentsFacebook