EF
START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ansök

Att söka till programmet är enkelt. Din ansökan är inte bindande; den gör det möjligt för dig att lära dig mer om ett utbytesår med EF och se om det är ett program för dig.

Ansök online idag!

Du kan söka online på vår hemsida, eller skicka in anmälningsformuläret som du hittar längst bak i vår broschyr. Under din ansökningsprocess kommer du att få information och hjälp av EF-kontoret i Stockholm.

Anmäl ditt intresse nu Ansök online

När måste jag skicka in ansökan?

Du kan ansöka mellan 18 upp till 5 månader innan avresa. Vi antar endast ett begränsat antal studenter till våra värdländer varje år, och då många av våra värdländer blir fullbokade innan senaste ansökningsdatum rekommenderar vi varmt att ni ansöker så tidigt som möjligt om ni är intresserade av att åka. Kontakta oss gärna även om du söker sent - ibland får vi sena avbokningar som gör att vi kanske ta ta emot sena ansökningar från vår väntelista.

Välkommen på intervju

Efter att du har skickat in din intresseanmälan kommer vi att bjuda in dig och dina föräldrar på en icke-bindnade intervju där du får lära dig mer om programmet. Intervjun är ett tillfälle för oss att lära känna dig bättre och höra varför du vill studera utomlands.

Accepterad till programmet

Efter att du har varit på intervju kommer vår personal att utvärdera dina ansökningshandlinga och besluta huruvida du bli antagen till programmet eller inte. Om dina ansökningar visar att du uppfyller de krav vi har för vårt utbytesprogram kommer du att få hem ett antagningsbesked i brevlådan där det står om du har blivit antagen eller inte.

Färdigställ din ansökan

Efter att ha blivit antagen till programmet kommer du att få komplettera din ansökan med ytterligare formulär som hjälper EF att hitta en passande värdfamilj till dig. Du kommer att få tillgång till dessa formulär online via din personliga profil på My EF. Du kommer att få inloggningsuppgifterna till denna sida från ditt lokala EF-kontor.

Din kompletta ansökan kommer att bestå av följande dokument, som du ska skicka in till EF inom tre veckor efter att du har blivit accepterad:

   
 • Din personliga ansökan - information om dig och varför du vill studera utomlands
 •  
 • En kort uppsats som skrivs under intervjun
 •  
 • Academic Transcript - information om din betyg - som är underskricen och stämplad av din nuvarande skola
 •  
 • Letter of Recommendation - ett rekommendationsbrev från av en av din lärare som är underskrivet
 •  
 • Rules and Regulations - regler som du och dina föräldrar måste skriva under
 •  
 • Foton - dela med dig av bilder på dig själv till din blivande värfamilj
 •  
 • Certificate of Health - en hälsodeklaration som din läkare måste fylla i efter att ha gjort en läkarundersökning

När vi har dina kompletta ansökningshandlingar kommer vi att börja leta efter en passande värdfamilj och en skola till dig i ditt valda värdland.

Latest news EF nyheter
sponsorKontaktinformation

EF High School Year

Adress: EF High School Year
Box 5761
Strandvägen 13B
114 87 Stockholm
Sverige
Telefon: 0200 - 87 00 00
E-mail: highschoolyear.se@ef.com
Hemsida: Besök EF High School Year hemsida
CommentsFacebook
YoutubeEF Youtube-klipp