START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Explorius Utbytesstudent

Explorius är en nordisk organisation som fokuserar på kvalité, personlig service, trygghet och garanterad placering. Explorius ger dig en egen kontaktperson redan från början som lyssnar till dina önskemål och gör sitt bästa för att förverkliga dem. Hos Explorius är du en person, inte ett anonymt nummer.

Under de senaste åren har våra program ökat i populäritet i takt med våra studenters feedback. Vi är oerhört tacksamma för all den respons vi får, det ger oss möjlighet att förbättra och utveckla våra program ännu mer och anpassa dem till våra nordiska studenter.

Vi som arbetar med programmet tycker att vi har världens roligaste jobb - att ge studenter en chans att uppfylla sin dröm om ett år utomlands. Alla på svenska kontoret har erfarenhet av att ha bott utomlands i längre perioder och vet hur spännande och givande det är. Du blir mer självständig, lär dig ett nytt språk helt flytande, får nya upplevelser och vänner för livet.

Vi ser redan fram emot nästa års studenter som ska iväg på sitt livs resa! Är du en av dem? Tänk på att vi varje år blir fullbokade och får säga nej till ett antal sökande. Så om det pirrar i magen när du tänker på att åka iväg - kontakta oss redan idag!

Explorius Students

Därför väljer fler och fler Explorius:

 • Gratis intervju
 • Personlig kontakt - hos oss är du en person, inte ett nummer
 • Delstatsval i USA utan extra kostnad
 • Soft-Landing Camp ingår
 • Year-End Camp ingår (USA)
 • Trygghet - bra förberedelse innan avresa
 • Egen kontaktperson för studenter & föräldrar
 • Önska dig en placering i ditt favoritområde i USA
 • Garanterad placering i USA
 • Fadderelev och miljökompensation
 • Egen kontaktperson i Sverige och i värdlandet

Fadderverksamhet

Råd från en tidigare Explorius student

Fredrik Branting spenderade sitt utbytesår i Georgia, USA. Vi passade på att intervjua Fredrik precis efter att han kommit hem från USA för att se hur han har haft det och vilka råd han vill ge blivande utbytesstudenter. Bland annat frågade vi vad han har lärt sig under utbytesåret.

”Framför allt har jag lärt mig mycket saker för livet. Har verkligen växt som person, och då syftar jag inte på de där 15 kilona jag gick upp. Jag har fått mer perspektiv på saker och fått se hur olika samhällen och familjer fungerar. Jag är mycket mer social nu, mer öppen och snällare. Jag känner mig som en helt ny person. Det känns som det bästa man kan göra mot sig själv, att åka iväg som utbytesstudent.”

Läs hela intervjun här

Uttrycket – ”The bigger the better” är vida känt i USA och detta var något Fredrik tog vara på till fullo när han bjöd ut sin dejt till Prom. En av hans kompisar filmande medan Fredrik bjöd på en minst sagt spektakulär show!

”Jag ville hitta på något kul och någonting som ingen annan gjort tidigare. Det krävdes otroligt mycket planering, mina medhjälpare var tvungna att smyga ut från sina lektioner och låtsas gå på toaletten samtidigt. Med tanke på resultatet var det värt all ansträngning! ”

Se filmen här

Vilka länder kan jag åka till?

Explorius erbjuder fler länder än någon annan organisation. Du har 18 olika länder att välja mellan. Vad passar dig bäst?


USAs flaggaUSA Kanadas flaggaKanada Indiens flaggaIndien
Nya Zeelands flaggaNya Zeeland Storbritanniens flaggaStorbritannien Kinas flaggaKina
Equadors flaggaEquador Tysklands flaggaTyskland Frankrikes flaggaFrankrike
Brasiliens flaggaBrasilien Japan flaggaJapan Argentinas flaggaArgentina
Brasiliens flaggaSydafrika Italiens flaggaItalien Spaniens flaggaSpanien
Irlands flaggaIrland Australiens flaggaAustralien

Soft Landing Camp

För att se till att du är förberedd på bästa sätt har vi på Explorius skapat vad vi kallar för Soft Landing Camp i ett antal av våra programländer.

Soft Landing Camp Soft Landing Camp i New York

New York och Paris Soft Landing Camps erbjuder dig en liten break och chans att känna på storstadspulsen innan du åker till din värdfamilj. I andra länder inkluderar Soft Landing Camp föreläsningar och diskussioner om det kommande läsåret, hurdana förväntningar värdfamiljen och skolan har och vad du kan vänta från ditt utbytesår. I några icke-engelskspråkiga länder har man även språklektioner i Soft Landing Camp program.

Soft Landing Camp Brasilien Soft Landing Camp i nationalparken Lençóis Maranhenses, Brasilien

Meningen är att du skall ha skoj också, och det kan vi garantera att du kommer ha. På Soft Landing Camp fyller vi nämligen schemat med aktiviteter och utflykter. Vi gör roliga saker och besöker spännande platser. Besök New Yorks mest berömda platser, njut av strandlivet i Brasilien, prova på lokala sporter på Nya Zeeland. Detta i sällskap av alla andra studenter som åker till just ditt programland! Det kallar vi bästa förutsättningar för en bra start på utbytesåret!

Year End Camp i Washington D.C

Innan du reser hem från USA ger vi dig tre dagar i Washington D.C. – ett Year End Camp! Under dessa dagar kommer du att åk på sightseeing, besöka sevärdheter i huvudstaden och inte minst umgås och dela erfarenheter med andra studenter som, precis som du, varit med om ett spännande år. Under campet förbereds du också på den kulturchock som kan inträffa när du är tillbaka i Sverige. Year End Camp är en riktigt bra avslutning på ditt fantastiska år i USA!

Gratis intervju

Vi vill givetvis träffa både dig och dina föräldrar och förstår att ni vill ta reda på vilka vi är. Därför är våra intervjuer/informationsmöten gratis. Du får träffa oss för att ställa alla dina frågor och få svar på hur det är i just det landet du är intresserad av. Gör en intresseanmälan redan idag. Den är kostnadsfri och inte bindande!

Vinn ett High School-år

Klicka här för att veta mer om tävlingen och för att läsa om förra årets vinnare! Kanske blir det du nästa gång?

Latest news Explorius nyheter
sponsorKontaktinformation

Explorius

Adress: Luntmakargatan 34 7th fl
BOX 3607
103 59 Stockholm
Telefon: 08-411 23 30
E-mail: info@explorius.se
Hemsida: Besök Explorius hemsida
CommentsFacebook