START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ansök

Så här funkar det

Anmäl dig nu via Explorius hemsida! Skicka en intresseanmälan här.

Det första som händer efter att du skickar en intresseanmälan till oss via vår hemsida är att vi bjuder in dig och dina föräldrar på personlig intervju. Vi försöker hitta en tid för intervju så snart som möjligt. Då möts vi och har tid att ställa frågor till varandra. Om intervjun går bra får du en preliminär antagning till Explorius High School program, och vi kommer be dig fylla i ansökan som används för att hitta en värdfamilj som passar just dig. Denna ansökan kommer även gås igenom av oss för att vi skall kunna fatta slutgiltigt beslut om antagning.

Explorius har Get Ready möten runt om i Sverige för att förbereda dig inför ditt utbytesår. Tre möten är frivilliga och den sista under våren är obligatorisk för dig och en förälder. Här träffar du representanter från Explorius samt andra elever som skall åka iväg som utbytesstudenter. Du kommer att få mycket information och du kommer ha goda möjligheter att ställa frågor. Med på mötet kommer även tidigare Exporiuselever vara för att dela med sig av hur de upplevde sitt år som utbytesstudent.

Under sommaren får du veta vilken värdfamilj du ska bo hos och vilken skola du ska gå i! Det är viktigt att du tar kontakt med familjen så snart du fått beskedet för de väntar på att höra ifrån dig.
Sen bär det iväg till ditt nya tillfälliga hemland. För dig som åker till USA och ett antal andra programländer börjar året med Soft-Landing Camp tillsammans med alla andra Explorius-studenter. Detta är ett bra sätt att börja livet i ditt nya hemland, men framför allt är det en fantastisk möjlighet att ha kul.

Explorius studenter

Från campet åker du till din nya hemort. På flygplatsen möts du av din värdfamilj och/eller din lokala kontaktperson. Sedan är äventyret igång!
Äventyret väntar!

Latest news Explorius nyheter
sponsorKontaktinformation

Explorius

Adress: Luntmakargatan 34 7th fl
BOX 3607
103 59 Stockholm
Telefon: 08-411 23 30
E-mail: info@explorius.se
Hemsida: Besök Explorius hemsida
CommentsFacebook