START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Bli utbytesstudent. Ansök här!

Vad krävs för att få åka som utbytesstudent?
Att åka iväg som utbytesstudent innebär mycket roligt men kräver också engagemang och anpassningsförmåga. Detta är det viktigt att tänka på innan man ger sig iväg. Läs därför mer om hur det är att vara utbytesstudent och bo i en ny familj och i ett nytt land, och prata gärna med någon som har varit utbytesstudent. På YFU ställer vi självklart alltid upp och svarar på frågor om du mailar eller ringer. Alla vi som är engagerade i YFU har erfarenhet av egna utbyten.

Hur motiverad behöver jag vara?
För att bli antagen till programmet behöver du ha tänkt igenom varför du vill åka som utbytesstudent, vad du vill få ut av året och vad du kan bidra med under året i ditt värdland. När du blir kallad på intervju är det viktigt att du visar att du är motiverad att åka och att du har funderat på varför. Ett år utomlands är både roligt och jobbigt i perioder och man måste vara motiverad för att kunna ta till sig och lära sig av både de jobbiga och de bra sakerna som händer under året.

Hur gammal behöver jag vara?
Varje land har sina egna åldergränser men generellt så kan man åka till de flesta länder efter nian, samt efter ettan eller tvåan på gymnasiet. Hör av dig till YFU kontoret så får du mer information om åldergränsen för det landet du är intresserad av. Vissa länder är mer flexibla än andra när det gäller åldergränsen och vi gör gärna en förfrågan angående dig om du är på gränsen.

Vilka språkkunskaper krävs?
Du behöver kunna lite engelska för att åka som utbytesstudent till alla länder. För att åka till USA ska du ha minst G i betyg i engelska. Till Frankrike behöver du har två års studier av franska och till Venezuela och Chile behöver du ha studerat lite spanska. För att åka till Kina krävs det att du studerar kinesiska (t.ex. kvällskurs) ca ett halvår innan du åker och att du genomgår en intensivkurs (som ingår i programavgiften) på plats i två veckor innan programmet börjar.

Behöver jag ha bra betyg?
För att bli antagen till utbytesprogrammet behöver du har G i betyg i grundämnena i skolan. När du kommer till ditt värdland ska du delta i skolundervisningen och göra ditt bästa för att följa med och klara av studierna. En stor del av utbytet är att gå i skolan och ett krav är att man ska klara skolan i värdlandet. I USA måste utbytesstudenterna få C i medelbetyg i skolan.

När behöver jag söka?
Sista ansökningsdatum för läsåret 2013/2014 är 15 mars, men platserna till flera länder fylls tidigare än så. Om du vill åka till USA eller Latinamerika rekommenderar vi att du söker så snart som möjligt.

Hur går ansökningsprocessen till?
Det första som händer är att du blir uppringd av en YFU-volontär som då bestämmer tid för din intervju. På så sätt får vi från YFU lära känna dig bättre och du får möjligheten att få svar på eventuella frågor om YFU och vad det innebär att åka som utbytesstudent med oss. Våra volontärer har själva varit utbytesstudenter och de tycker att det är kul att få berätta om sina erfarenheter. Det kostar ingenting att anmäla sig eller att träffa våra volontärer - Se det som ett bra tillfälle att lära dig mer om utbyten! Då du kommer till intervjun ska du ta med dig en ifylld ansökan. Efter att din ansökan är komplett dröjer det några dagar innan du får besked om antagning. Du har då tre veckor på dig att bestämma dig om du vill ha platsen eller inte. Ansökan är alltså inte bindande.

Gör en online-ansökan (den är inte bindande)
Det kostar ingenting att anmäla sig eller att träffa våra volontärer - Se det som ett bra tillfälle att lära dig mer om utbyten.

Latest news Allmäna nyheter
sponsorKontaktinformation

YFU

Adress: Vikingagatan 45
113 42 Stockholm
Telefon: 08 - 650 50 25
E-mail: info@yfu.se
Hemsida: Besök YFU hemsida
CommentsFacebook Fan-Club


YoutubeYFU Youtube-klipp


BlogsYFU-studenters bloggar
Jonatan Högström Jonatan Högström
USA, 2010/11
Besök bloggen
Erika Vittfarne Erika Vittfarne
USA, 2010/11
Besök bloggen
My Erixon My Erixon
USA, 2010/11
Besök bloggen
Maja Svanberg Maja Svanberg
Österrike, 2010/11
Besök bloggen
Hanna Larsson Hanna Larsson
Frankrike, 2010/11
Besök bloggen