START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Allt om USA

Ungefär 90 % av Sveriges utbytesstudenter åker till USA. Därför har vi skapat en sektion med bara information om USA.

Just nu har vi lagt upp information om “nästan” alla amerikanska stater. Klicka dig vidare genom stat-menyn i högerkolumnen.

Allt om USA

Information USA

Programtid: Augusti/september - maj/juni eller januari - maj/juni
Språk: Engelska
Klimat: Alla typer av klimat beroende vart i landet du bor.
Huvudstad: Washington DC
Största stad: New York

Värdfamilj:
Det är värdfamiljen som väljer dig efter hur du beskriver dig så att du ska passa in i familjen. De väljer att ta emot en utbytesstudent för att de tycker det är kul och vill dela med sig av sin kultur.

High School:
I skolan får du välja mellan 6-8 ämnen. 4 av dessa måste vara akademiska och övriga väljer du fritt t.ex. Foto, idrott, drama eller journalistik. Skillnader kan dock finnas på olika skolor.

Aktiviteter:
De flesta aktiviteter är kopplade till din skola. Du kan välja mellan olika sporter (läs artikeln om Amerikansk football) , kulturella klubbar såsom tex. Drama, bild och dans eller mer akademiska klubbar tex. Juridik och matte. Många skolor erbjuder allt allt från FFA (Future Farmers of America) till spanskklubben.

Fritid:
Stor del av din fritid kretsar runt skoaln i och med att du är engagerad i ett lag eller klubb efter skolan. På kvällarna återstår tid med familj och läxor. På helgerna är du med familj och kompisar. Kanske går ni på bio, ut och äter eller spelar musik eller en sport eller tittar på TV. Du kommer under året leva som en amerikan och vara delaktig i vardagslivet.

 

Latest newsLäs om en stat till