START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Nebraska karta

Nebraska

Huvudstad: Lincoln
Största stad: Omaha
Folkmängd: 1 783 432
Yta: 200 520km²
Guvernör: Dave Heineman

Nebraska information

Nebraska klingar inte vackert i öronen, snarare skär en aning. Namnet påminner om ”Alaska” och för tankarna in på kallare breddgrader. Låt er inte vilseledas eftersom Nebraska faktiskt ligger precis i mitten av USA. The Heart of America, eller The Middle of Nowhere.

Nebraskas raka vägar
I Nebraska är vägarna raka och långa.

Om jag var tvungen att ge Nebraska en motsvarighet i Sverige (vilket inte är speciellt svårt) skulle det helt klart bli Gotland, fast utan allt vatten såklart. Jordbruk, platt geografi, små samhällen. Kanske skulle NE kunna jämföras med Skåne likaväl, men där har jag tyvärr aldrig varit vad jag kan minnas. Därför leder detta naturligt in på Nebraskas ”nick name” The Cornhusker State som naturligtvis syftar på all majs som staten producerar – vilket visar att jordbruket ligger i fokus. Bli därför inte förvånad, om du någonsin skulle besöka staten, när du mil efter mil bara ser just majs längst vägen.

Nebraska Rainbow
Regnbåge över Nebraskas åkermarker.

Även fast jag inte är hemskt intresserad av sport (för att tona ner det), är det värt att nämna att Nebraskas volleyball lag (damer, eftersom det är de som spelar VB), har under ett antal år vunnit National – är alltså bäst i hela USA. Det trodde ni inte va? Sport spelar en central roll i Nebraska, varje High School har sitt eget fotbollslag som alla i staden hejjar på, fast även ”Nebraska Cornhuskers”s (statens största fotbollslag) attiraljer pryder var och vartannat hem. Om du älskar sport kommer Nebraska funka utmärkt för dig, om inte – du lär ha en eller annan fot i den världen när du kommer hem oavsett om du gillar det eller inte.

Lincoln Nebraska
Bild tagen i Nebraskas huvudstad Lincoln.

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Latest newsLäs om en stat till