START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Michigan karta

Michigan

Huvudstad: Lansing
Största stad: Detroit
Folkmängd: 10 100 000
Yta: 250 941km²
Guvernör: Jennifer Granholm

Michigan information

Michigan ligger i den centrala nordöstra delen av USA. Det är den enda staten som är omringad av sjöar och har den längst kustlinjen av sötvatten i världen. Något annat speciellt med Michigan som stat är att den är uppdelad i två delar. The Lower och The Upper Peninsula. Bor man i Michigans nedre del, som de flesta, använder man sin högra hand för att illustrera var man bor, då den är formad på det viset. Michigans två delar är sammankopplade Mackinac Bridge, en åtta kilometer lång bro.

Mackinac Bridge
Mackinac Bridge som sammankopplar Michigans två delar.

Klimatet i Michigan är väldigt skiftande, beroende på årstid. Somrarna är varma, och vintrarna kalla med mycket snö. Vintersporter som skidåkning, snöscooter och isfiske är populärt och under de heta somrarna är det segling, vattensporter och sola på stranden som gäller. Naturen liknar Sveriges och landskapet påminner mycket om Danmarks platta.

Lake Michigan
Lake Michigan

Michigan har många sevärdheter såväl som en vacker natur med nationalparker och reservat. De berömda sanddynorna, längs Lake Michigans kust, är populära turistmål.

Rådjur på Michigans sanddynor
Rådjur på Michigan Lakes sanddynor.

Historiska monument finner man i huvudstaden Lansing och det finns gott om mysiga småstäder. En av dessa är Frankenmuth, en stad influerad av Tyskland. Där finns också världens största Christmas Store, som folk från hela världen besöker. Michigan är känt för sina universitetsstäder, och några av de populäraste universiteten är The University of Michigan och Michigan State University. Michigans största stad Detroit har många professionella sportlag, ett av de mest populära är hockeyteamet Detroit Red Wings, där svenskarna dominerar.

Windsor - Detroit
Utsikt över bilstaden Detroit.

Kommentarer

1 hej on Feb 11th, 2010 said:

hur stor är lake michigan

2 elev on Nov 20th, 2012 said:

Heeej
ville bara säga att denhär sidan var jättebra,gör ett projekt i skolan om Michigan och hade jättesvårt att hitta info.Men denhär sidan hjälpte mig jättemycket!
tack till den person som skrev! :)

3 4srfhkydsfd on Nov 4th, 2016 said:

din mor

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Latest newsLäs om en stat till