START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Wyoming karta

Wyoming

Huvudstad: Cheyenne
Största stad: Cheyenne
Folkmängd: 532 668
Yta: 253 348 km²
Guvernör: Dave Freudenthal

Wyoming information

Wyoming är en stat som ligger i nordvästra USA, staten där the Great Plains möter the Rocky Mountains. Den gränsar till Montana i norr, Utah och Colorado i söder, Idaho i väst samt Nebraska och South Dakota i öst.

White Dome Geyser
Nationalpark i Wyoming.

Jämfört med Mellansverige så har Wyoming kallare vintrar och varmare somrar. Något som är typiskt för vädret är vinden, det blåser otroligt mycket i större delen av Wyoming, så på vintrarna stannar snön sällan kvar mer än ett par dagar eftersom den blåser bort.

En historia som man får höra är ”I know I guy who uses a logging chain for a wind sock. If the chain is sticking straight out it’s breezy. If the last two links snap off it’s gusty.”... Eftersom Wyoming är en inlandsstat så ändras vädret snabbt, det är inte ovanligt att det är 15 minusgrader ena dagen och 15 plusgrader dagen efter.

Wyoming är USA:s minst befolkade stat, och i populationsdensitet (2,08/km2) är det bara Alaska som ligger bakom. Det finns inte speciellt många större städer, den största är huvudstaden Cheyenne i sydöstra delen med drygt 55,000 invånare. Därefter kommer Casper och Laramie, staden där University of Wyoming ligger. Universitet är en extremt viktig del av Laramie, och det är väldigt vanligt för high school kids i Wyoming att gå vidare till just detta universitet.
Alla dessa städer ligger i princip i sydöstra halvan, i nordväst är städerna lite mindre men där finns de kändare platserna som Jackson Hole, Yellowstone National Park och Cody.

Yellowstone är en av USA:s kändaste nationalparker, och den är känd för sin otroligt vackra natur med berg, vattenfall, gejsrar, sjöar och varma källor.

White Dome Geyser
White Dome Gejser i Yellowstone nationalpark.

White Dome Geyser
Yellowstone nationalpark i Wyoming.

Jackson Hole är en känd skidanläggning som många kändisar åker till, vissa skaffar till och med deltidsboenden i närheten av orten. Cody är en stad i nordvästra Wyoming, skapad av William Frederick Cody (a.k.a. Buffalo Bill), dit många turister kommer. Cody är känt som ”the Rodeo Capital of the World” och de håller varje kväll mellan 1 juni och 31 augusti rodeos i deras stora rodeoarena. Dessutom har de the Cody Stampede Rodeo, som är en av landets största, som hålls över the Independence Day Holiday.

Rodeo Clown
Clownernas arbete är livsviktigt då deras uppgift är att skydda ryttaren. Det gör den genom att ta tjurens fokus när riddaren har blivit avslängd.

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Latest newsLäs om en stat till