START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Mississippi karta

Mississippi

Huvudstad: Jackson
Största stad: Jackson
Folkmängd: 2 938 618
Yta: 125 546km²
Guvernör: Haley Barbour

Mississippi information

Om du har hamnat i Mississippi ska du vara jätteglad! Jag spenderade själv mitt år 2007/2008 där och jag kunde inte ha haft det bättre. Mississippi hör till en av de vänligaste staterna i usa, det är inte bara nått rykte det är verkligen så, hela södern i sig är väldigt vänliga. Du märker det om man jämför med andra stater att var du en går i Mississippi så är man alltid välkomnande.

Mssissippi Queen
Mississippi Queen på Mississippi River

Mississippi är dessutom så vackert. För mig som hatar vinter så var det helt perfekt. Klimatet är väldigt tropisk och det är förmodligen 40 grader fram till september, det var det när jag kom i alla fall. Helt underbart! resten av året är det för det mesta också varmt, redan i mars låg vi ute och solade vid poolen. Under januari var den enda gången jag behövde en jacka utomhus. Men jacka tog jag däremot med varje dag till skolan under hela året och jag hade också jeans 99 % av mina skoldagar. Mississippiborna älskar nämligen att ha det kallt och när man kommer till skolan så är det nästan iskallt, eller i alla fall om man jämför med utanför. Helt konstigt att de inte njuter av underbara vädret. - tips ta alltid med jacka till skolan!

Mississippi naturen ser ut som regnskogar nästan, tättät skog med nästan lianer i och det finns kollibris, läskiga ödlor och ormar. Till och med alligatorer. min värdfamilj bodde precis vid en sjö, ross bennett resevoir och på andra sidan om var vi bodde så fanns det tydligen alligatorer. Första veckan när jag kom visade min värdmamma en bild av en jättestor alligator som det krävdes 10 man att hålla upp som dom hade fångat på andra sidan sjön. Alla påstod att det inte var någonting att vara rädd för eftersom alligatorerna alltid höll sig på andra sidan sjön. Nästan alla mina kompisar badade ändå, det dröjde dock ett tag innan jag vågade göra det.

Mississippialligator
Mississippialligatorn, även kallad amerikansk alligator.

Mississippi mat är också helt underbar. Fet, ja men god. Jag försökte köra på den präktiga svenska hälsomaten i början, men den gav jag upp till slut. Snälla ni är bara där ett år sluta tänka på vikten eller börja idrotta men det är ett måste att testa maten. Mississippi har hur många restauranger och snabbmats ställen som helst. jag var aldrig på Mcdonalds en ändå gång i Mississippi, ingen går dit för det finns så mycket mer att välja på. Tips chick-a-filet vet inte hur det stavas men om du frågar nån hittar du säkert. Nagoya, jättebra asiatisk mat. Bobs- drivethrough ice cream, Rasing cans- testa honey mustard med deras pommes. Whataburger- honeymustad chicken burger.

Ett måste medans du är i södern ( villket mississippi är i allra hösta grad) är att gå till crackel barrel och testa deras French Tost, hur gott som helst. Cracker Barrel är byggt som en gammal wild western saloon messa inredningsgrejer och det spelas massa country musik.. måste upplevas!

Cracker Barrel
Cracker Barrel i Mississippi måste upplevas.

Medans du är i Mississippi tycker jag att du borde kanske gör a utflykter till Ole miss eller Miss state University och se en fotbollsmatch, eller åk till Renissance Mall, en nybyggd utomhus galleria utanför I Ridgeland som är superfin, eller Northpark mall. tex Memphis och se Elvis hus där han bodde, Graceland hette det. Men också åka ner till New Orleans i Louisiana, helt otroligt stad nästan europeisk men samtidigt amerikansk. Eller åk till Floridas stränder ca 3-6 h bort, helt otroligt.

Mississippi State University Bulldogs
Har du möjligheten måste du se en match med Mississippi State University Bulldogs.

Hoppas du får det jättetrevligt i Mississippi! Kom ihåg att öva på att säga -Hey yall = hej alla . Vilket de är jättestolta över.

Författare:
Filippa Von Schoultz

Kommentarer

1 Christopher on Apr 12th, 2011 said:

Spela Minecraft

2 Simelly on Dec 3rd, 2012 said:

Jag försöker faktiskt hitta fakt och istället kom jag in på den här sidan och slösar en halv timma på att läsa allt här, onödigt!

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Latest newsLäs om en stat till