START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Washington karta

Washington

Huvudstad: Olympia
Största stad: Seattle
Folkmängd: 6 549 224
Yta: 184 827km²
Guvernör: Christine Gregoire

Washington information

Washington är en av staterna Pacific Northwest och är den nordligate staten på västkusten. Den gränsar till Oregon, Idaho och Canada. Wahington är känd for att vara den regnigaste staten, från november till februari regnar det i stort sett lite varje dag. Men när man kommer hit upptäcker man att vad Washingtonians kallar regn bara är lite duggregn och inte alls så farligt. Naturen och klimatet liknar Sveriges väldigt mycket, även om det inte alls blir lika kallt på vintern som det kan bli i Stockholmsområdet. Snö är ovanligt men kan komma någon enstaka gang varje år och då stängs alltid skolorna.

Shi Shi Beach i Washington
Shi Shi Beach i Washington.

Washington är den mest liberala staten i hela USA. I Seattle är i princip alla demokrater, även om det är lite annorlunda i östra Washington. Detta gör att även människors åsikter liknar dem i Sverige.

Seattle är fylld med kulturliv och mycket musik härstammar härifrån. University of Washington ligger i Seattle och ar en stor del av den norra delan av staden. Det finns mycket vatten i Seattle, både sjö och hav. Lokaltrafike i Seattle och resten av Washington är en av dem bästa i hela landet. Downtown Seattle är förhållandevis liten men staden består mer av små utspridda bostadsområden. U of W campus är ett ställe man borde besöka och även U-district om man gillar secon hand shopping. The space needle är ett annat måste. Den bästa shoppingen finns i Southcenter mall i Seattle, vilket också är den största i Washington.

Seattle Washington
Washingtons största stad Seattle.

Både Starbucks och Windows kommer från Seattle. De är dem två mest kanda företagen från Washington och båda kan man besöka. Den första Starbucks i hela världen ligger i downtown Seattle och är ett väldigt populärt ställe att besöka. Även Pike Place Market som ligger på samma ställe är en känd plats. Här slängs det fisk över disken när någon handlar, väldigt intressant att se!

Starbucks Seattle Washington
Starbucks härstammar från Seattle. Här ser ni världens första Starbuckscafé.

Olympia nationalpark är en annan populär plats att besöka. Där finns de kust, berg, skog pch vattenfall. Om man är i Washington borde man också besöka de små fiskeområderna längs kusten. Skidåkning är något som är väldigt populärt i Washington. Från Seattle är det mindre än två timmar till Mount Rainer, som är det största skidområdet i Washington.

Diablo Lake - Olympia National Park
Diablo Lake i Olympia nationalpark.

Kommentarer

1 diana on Apr 20th, 2010 said:

ni förklarar jätte bra om allt . ni har förklarat om bilderna jätte braaa

2 johanna on Sep 2nd, 2010 said:

där ska jag bo! :D

3 hebelow on Feb 9th, 2011 said:

detta var det b’sta nt b’sta men bra hihihihihihhhi

4 Pelle on Nov 17th, 2011 said:

En detalj, bara! “Windows” är inget företag, det är en produkt. Företaget heter Microsoft och har (i det närmaste) en hel stadsdel, med egna internbussar, och ca 30 000 anställda (i Seattle). Ännu större är dock flygplanstillverkaren Boeing med sina ca 80 000 anställda i Seattle.

5 karla on Jan 26th, 2016 said:

taler i svensk

6 JagÄrAnonym on Apr 11th, 2016 said:

Detta var en väldigt lärorik text för just nu så jobbar jag och två st av mina klasskamrater om just Washington detta hjälper oss jätte mkt så tack så otroligt mycket för ni/du har också gjort denna texten <3

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Radio IconRadio i Washington
Latest newsLäs om en stat till