START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Missouri karta

Missouri

Huvudstad: Jefferson City
Största stad: Kansas City
Folkmängd: 5 911 600
Yta: 180 533km²
Guvernör: Jay Nixon

Missouri information

Staten Missouri ligger i ”the Midwest” och gränsar till staterna Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Kansas och Nebraska. I Missouri är klimatet ett typsikt inlandsklimat, det vill säga väldigt kalla vintrar med tidig vår och lång höst men med varma och fuktiga somrar.

Om man besöker Missouri kan en visit i Kansas City vara ett tips om man vill uppleva ”Storstaden” med shopping och lite turistande ibland några av de 200 fontäner som finns den såkallade fontänernas stad (Kansas City). Passa också på att äta middag på en av Kansas Citys barbecue restauranger med antingen blues eller jazz som bakgrundsmusik.

När ni ändå är i krokarna rekommenderar jag en utflykt till Arrow Head Stadium eller Kauffman stadium och se en proffsmatch inom den typiska Amerikanska fotbollen eller Basball vilket är en riktig häftig upplevelse med uppåt 80 000 personer på läktaren.

Kansas Chiefs
Kansas Chiefs i Kansas City

Värt att säga om Kansas city kan vara att staden ligger mitt i Tornado Valley vilket gör att om ni har tur/otur får uppleva en riktig storm eller tornado.

Huvudstaden Jefferson City ligger nära mitten av staten Missouri i en region kallad för Mid-Missouri. Det är en stad med mycket historia, till exempel så är staden döpt efter den tredje presidenten Thomas Jefferson men också så passerade Lewis and Clark förbi här under deras kända resa genom USA redan innan européerna ens hade koloniserat på platsen.

Jefferson City
Utsikt över Jefferson City

Kommentarer

1 malinahgren on Jan 7th, 2010 said:

Jag bor i St. Louis, MO. Med förorterna är det största staden i Missouri, men down town St. Louis är mindre än Kansas City.

// Malin www.malinahgren.blogspot.com

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Latest newsLäs om en stat till