START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Idaho karta

Idaho

Huvudstad: Boise
Största stad: Boise
Folkmängd: 1 466 465
Yta: 216 632km²
Guvernör: Clement Leroy "Butch" Otter

Idaho information

Många vet inte särskilt mycket om Idaho. Det enda man kanske vet om staten är att den är känd för sin potatis. Kanske inte så konstigt eftersom 25 % av hela USA:s potatisskörd produceras i staten.

Idaho ligger i nordvästra USA. Det blir aldrig överdrivet kallt i staten och på vintern ligger temperatu-ren mellan -10 – 10 grader och på somrarna mellan 10-32 grader. I väst gränsar Idaho. till Washington och Oregon, till norr Kanada, till öst Montana och Wyoming, och Nevada och Utah till syd. Idaho gränsar inte till något hav men har många stora sjöar, som ex. Bear lake, Hayden lake och Redfish lake. Staten har en mycket vacker natur med mycket skogar, sjöar och berg.

Redfish Lake i gryningen
Redfish lake i Idaho.

Den religion som dominerar i Idaho är den protestantiska som utgör ca 29 % av den totala befolkningen. 23 % av befolkningen är även Mormoner, framförallt är den väldigt stark i södra delar av staten När det gäller politik så är Idaho till en majoritet Republikanskt, fast det är oerhört jämt mellan de båda partierna.

De större städerna i staten är Boise och Nampa. Med förorter har Boise 635 500 invånare och Nampa 64 000 invånare. Sedan finns det en drös med mindre städer runt 30 000 invånare.

Skidåkning är en populär sport i Idaho och varje år kommer det mycket turister för att kunna njuta av några dagars skidåkning och det är inte särskilt konstigt eftersom klippiga bergen går igenom staten. Det finns många skidorter utbrett i hela staten. Vilket gör att det är en populär aktivitet för invånarna i staten. Idaho faller lätt en äventyrare i smaken med alla sina fartfyllda aktiviteter som skidåkning, paddling m.m.

Klippiga bergen Idaho
Klippiga bergen i Idaho

Det inte enbart potatis och skidåkning som härskar i Idaho utan här finns många andra roliga saker. Det finns gott om shoppingcenter och en mängd mindre städer. Men Idaho är definitivt lite mer ”lant-ligt” jämfört med många andra stater I USA, men samtidigt är det få stater som kan mäta sig till staten när det gäller dess vackra natur.

Kommentarer

1 Anneli on Aug 30th, 2010 said:

Dit ska jag :D

2 Anneli on Aug 31st, 2010 said:

skoja bara ska inte alls dit, men det såg jävligt snyggt ut :) ska till iowa

3 john on Oct 14th, 2010 said:

hej mitt namn är john

4 Madde on Apr 20th, 2012 said:

I live here now haha :) Som dom skrev, naturen ar saaaaa vacker!!! Nar jag kom hit sa jag ingenting pa hela bilresan hem eftersom jag bara satt och stirrade ut genom fonstret hela tiden :)

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Radio IconRadio i Idaho
Latest newsLäs om en stat till