START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

North Dakota karta

North Dakota

Huvudstad: Bismarck
Största stad: Fargo
Folkmängd: 635 867
Yta: 183 272km²
Guvernör: John Hoeven

North Dakota information

Är en ganska okänd stat för många, North Dakota har tre större städer vilka är: Bismarck (56 000 inv.), Fargo (92 000 inv.) och Grand Forks (49 000 inv.).

North Dakota Bismarck
Kapitolium i Bismarck. Staden fick namnet efter den tyske kanslern Otto Von Bismarck.

North Dakota gränsar till Kanada i norr, Minnesota till öster, i söder till South Dakota och till väster Montana. North Dakota har varma somrar men oftast väldigt kalla vintrar. På somrarna kan det bli upptill 30-35°C och på vintern -30°C.

I North Dakota är det inte någon speciell religion som dominerar utan det är ganska utspritt. Men den största religionen i landet är Lutheraner vilket 35 % av befolkningen är och sedan romersk katolicism (30 %). När det gäller politik så röstar ND främst rött (Republikanskt).

North Dakota är en ganska lantlig stat eftersom den inte är särskilt tätbefolkad, men bara för det så betyder det inte att den är tråkig.

I North Dakota kan man verkligen leva friluftsliv och testa på en mängd fartfyllda aktiviteter. Du kan åka skidor, köra scooter, campa, paddla kanot eller fiska. Deras natur påminner till viss del om Sveriges men här kan du hitta lite andra djur än vad du är van vid hemma, ex. Buffalos. Staten är ganska charmig med sina städer, mysiga affärer och sitt underbara landskap.

Bondgård i North Dakota
En motorcyklist körde igenom North Dakota på småvägar. Han beskrev det såhär:
“I used county roads to ride northwest from Fargo across North Dakota, and it’s the first time in a while that I’ve been spooked by the lack of people. It’s empty out there. There are many abandoned farmhouses and barns, but every field was planted with some type of grain. Someone is farming the land, but they sure aren’t living on it.”

Skriv en kommentar

Skriv i spamkoden i fältet nedan innan ni skickar er kommentar.

Google AdsRelevant reklam
Latest newsInformation om skribenten
Oscar Carlsson

Namn: Oscar Carlsson

Utbytesår: 2001 - 02

Utbytesland: USA USA flagga

Webbsida: http://www.utbytesstudent.se

Comments Väderrapport

Latest newsLäs om en stat till